Slankehaanbogen.dk diætist


Skriv bare lidt af ordet

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Æ - Ø - Å

Kategorier:
Slankekur og diæt - Motion - Kost -
Krop og anatomi - Diverse - De 10 nyeste forklaringer

diætist

I følge Foreningen af kliniske Diætister er en diætist:

Behandling
Diætister behandler blandt andet personer med diabetes, overvægt, hjertekarsygdomme og mavetarmsygdomme. Ernæringstilstanden er afgørende for behandlingen af disse patienter, og diætisterne indgår i højere og højere grad i samarbejde med læger og sygeplejersker i behandlingen. Diætisternes sundhedsfaglige baggrund i ernæring og kostvejledning gør os i stand til at varetage denne opgave med udgangspunkt i den enkelte patient. Med udgangspunkt i den enkelte patient opstiller diætisten en diætetisk diagnose og mål for behandlingen.

Forebyggelse
Kliniske diætister har stor erfaring i forebyggelse af sygdom gennem kost. I en tid med omskiftelige trends inden for kostråd, tager diætister udgangspunkt i den videnskabelige forskning om kost og ernæring. I det moderne samfund er motion og sund kost langt fra en selvfølge, derfor er diætisters fagkyndighed og vejledning blevet en nødvendighed. En diætist kan give en enkeltperson eller en familie indsigt og de fornødne redskaber til at omlægge kost- og motionsvaner.

Ernæringsterapi
Med en samfunds- og humanvidenskabeligt tilgang kan kliniske diætister give ernæringsterapeutisk behandling for udsatte grupper, som for eksempel ’småtspisende’ ældre, anorektikere og ernæringstruede. Diætister giver behandling til særlige grupper som overvægtige børn, etniske minoriteter, handicappede mm.  

Betegnelserne ’diætist’ og ’klinisk diætist’ er beskyttede under autorisationsloven og må kun benyttes af personer, der har gennemført diætistuddannelsen på de autoriserede uddannelsesinstitutioner.

Del med andre:

Type: Diverse

Se mere om ordet og forklaringen her (link til anden side): Foreningen af Kliniske Diætister


reklame


Tilbage